Nordic walking

Wat is Nordic Walking?
Nordic Walking is de snelst groeiende buitensport van Nederland. Het is geen gewoon wandelen of sportief wandelen en ook geen hardlopen. Door het gebruik van de speciaal ontwikkelde stokken, is het wel een sport die het hele lichaam in beweging zet en die jong en oud weet te verleiden. Vanuit Finland is de Nordic Walking sport ontstaan. In de zomer werd deze trainingsvorm gebruikt door de crosscountry skiërs.

Nordic Walking zorgt ervoor, dat het wandelen effectiever wordt, omdat met name de rug-, schouder- en armspieren tijdens deze wandelvorm intensief worden gebruikt. Tijdens de goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Daarnaast worden de rug-, buik- en bilspieren optimaal ingezet. Het energieverbruik kan 20% hoger uitvallen in vergelijking met Sportief Wandelen, doordat tijdens de beoefening meer spieren in het lichaam worden gebruikt.

De belasting van het hart-longsysteem neemt toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt. Het uiteindelijke resultaat is dat een training effectiever wordt, zonder dat de belasting op de gewrichten van rug en benen toeneemt.

Nordic Walking is ontwikkeld voor een brede groep sporters en is een belangrijk onderdeel van het Nordic Fitness Sports programma. Het programma biedt enthousiaste, sportieve mensen een gemakkelijke en leuke manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl. Het is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud.

Nordic Walking is de ideale sport om te gebruiken bij het realiseren van gewichtsvermindering, fysieke fitheidsverbetering en training van het uithoudingsvermogen.

stokkenTrainingsteam
Ons trainingsteam beschikt over instructeurs met een opleiding van VDNOWAS en de Atletiekunie, aangevuld met diverse bijscholingen.  De instructeurs beschikken over een trainerslicentie van de Atletiekunie.

Trainingstijden
Dinsdag: 18.45 – 20.00 uur
Woensdag: 9.00 – 10.15  uur
Donderdag: 9.00 – 10.15 uur

Trainingslocatie
Alle trainingen vinden plaats in het bosgebied de Buulderberg (Berg), begin Srijper AA – fietsroute (einde Berg).
In de wintermaanden is de training van de dinsdagavond op het industrieterrein, bij het vliegveld (startpunt A. Fokkerstraat)

Cursussen
Wil je verantwoord het Nordic Walking leren neem dan eerst een basiscursus.
Of wil je een vervolgcursus volgen voor verdieping en uitbreiding?
Of wil je met je bedrijf/buurt/familie een Nordic Walking clinic?
Neem dan contact op met Leo Keijsers via leocor@kpnmail.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s