Sportief wandelen

Wat is Sportief Wandelen?
Sportief Wandelen is een vorm van conditietraining die véél meer omvat dan gewoon wandelen. Het is afwisselend, met verschillende opdrachten en in ieder geval zeer gevarieerd.
Een training Sportief Wandelen duurt 75 minuten en bestaat uit een stukje inlopen, warming-up, stukjes stevig of zo snel mogelijk doorwandelen afgewisseld met langzaam wandelen, loopoefeningen, losmaakoefeningen,en  core stability. In de trainingen wordt ook veel aandacht besteed aan lenigheid, kracht en vooral coördinatie. Hierbij moet u denken aan korte stukjes wandelen door los zand, heuvel-op, dwars door bos en hei. Elke training wordt afgesloten met een stukje rustig wandelen en enkele rekoefeningen. In totaal wordt ongeveer 6 – 7 km gewandeld.
Onze trainers beschikken over een zeer groot arsenaal aan oefenvormen en door steeds een andere mix te kiezen blijven de trainingen zeer afwisselend.

Wie kunnen meedoen met Sportief Wandelen?
In principe iedereen omdat de intensiteit of zwaarte van de training grotendeels door de deelnemer zelf wordt bepaald. De wandelsnelheid of het aantal herhalingen past de deelnemer aan zijn eigen mogelijkheden of ambitie aan en de trainer zorgt ervoor dat door een handige keuze van de oefenvormen de groep steeds bij elkaar blijft. Hierdoor kan niet alleen een beginner direct volop meedoen, maar komen ook de wandelaars aan hun trekken, die al over een goede conditie beschikken.
Een hogere leeftijd vormt geen probleem. In onze groepen ligt de leeftijd tussen de 30 en 75 jaar. De dames vormen een lichte meerderheid.

Trainingsteam
Het trainersteam bestaat uit gediplomeerde wandeltrainers van de Atletiekunie, die verschillende bijscholingen hebben gehad. Bewegen met reuma is een van die bijscholingen.

Trainingstijden
Dinsdag: 9.00 – 10.15 uur
Donderdag: 18.45 – 20.00 uur

MINOLTA DIGITAL CAMERATrainingslocatie
Alle trainingen vinden plaats in het bosgebied de Buulderberg (Berg), begin Strijper AA – fietsroute (einde Berg).
In de wintermaanden vinden de trainingen van maandag en donderdag plaats op het industrieterrein bij het vliegveld (startpunt A Fokkerstraat).

Advertentie